Kerstpakkettenactie 2017/2018

Traditiegetrouw doneren Nunspeters en Nunspeetse bedrijven aan het einde van het jaar houdbare producten uit hun kerstpakket aan Voedselhulp Nunspeet.

Hoe werkt het?

U kunt uw kerstpakket inleveren bij De Wheme aan de Ds. de Bouterlaan in Nunspeet. Dat kan van:
• maandag 18 tot en met donderdag 21 december
• woensdag 27 en donderdag 28 december
• dinsdag 2 tot en met donderdag 4 januari

Voor alle dagen geldt: tussen 9.00 en 12.00 uur.
Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen.

En dan?
De verzamelde producten worden door Voedselhulp Nunspeet gesorteerd. Het is dus niet zo dat iemand een compleet kerstpakket krijgt. Voedselhulp Nunspeet kent een iets andere werkwijze dan de voedselbank. Mensen ontvangen geen kant-en-klaar voedselpakket, maar doen onder begeleiding van een vrijwilliger zelf boodschappen. Uiteraard wordt er hierbij rekening gehouden met de gezinssamenstelling. Mensen maken dus zélf keuzes en moeten zélf bedenken wat ze nodig hebben. Deze werkwijze benadrukt de eigen verantwoordelijkheid in plaats van afhankelijkheid, en laat mensen in hun waarde.
Tijdens de kerstpakkettenactie worden veel luxeartikelen ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van de tijd. De levensmiddelen waaruit de mensen kunnen kiezen, worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.