Doe mee met de kerstpakkettenactie 2018/2019

Voedselhulp Nunspeet zamelt aan het einde van het jaar en aan het begin van 2019 weer kerstpakketten in. Inwoners van Nunspeet en Nunspeetse bedrijven kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp en zo dorpsgenoten in financiële nood ondersteunen.

De kerstpakketten kunnen ingeleverd worden bij De Wheme aan de Ds. de Bouterlaan in Nunspeet op:
• dinsdag 19 tot en met donderdag 20 december
• donderdag 27 december
• woensdag 2 en donderdag 3 januari
Voor alle dagen geldt: tussen 9.00 en 12.00 uur. Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen.

De ingeleverde producten worden door Voedselhulp Nunspeet gesorteerd. Het is dus niet zo dat iemand een compleet kerstpakket krijgt. Voedselhulp Nunspeet kent namelijk een iets andere werkwijze dan de landelijke voedselbank. Mensen ontvangen geen kant-en-klaar voedselpakket, maar doen onder begeleiding van een vrijwilliger zelf boodschappen. Uiteraard wordt er hierbij rekening gehouden met de gezinssamenstelling. Mensen maken dus zélf keuzes en moeten zélf bedenken wat ze nodig hebben. Deze werkwijze benadrukt de eigen verantwoordelijkheid in plaats van afhankelijkheid, en laat mensen in hun waarde.
Tijdens de kerstpakkettenactie worden veel luxeartikelen ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van het nieuwe jaar. De levensmiddelen waaruit de mensen kunnen kiezen, worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.