Kerstpakkettenactie 2020/2021

Het is inmiddels een mooie Nunspeetse traditie rond de feestdagen: de kerstpakkettenactie van Voedselhulp Nunspeet. Inwoners en bedrijven uit Nunspeet kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp. Op deze manier ondersteunen ze hun dorpsgenoten die het financieel moeilijk hebben.

De kerstpakketten of artikelen hieruit kunnen ingeleverd worden vanaf het einde van dit jaar tot het begin van 2021 bij De Wheme aan de Ds. de Bouterlaan in Nunspeet. Dit kan op de volgende dagen:

  • Vrijdag 18 december
  • Dinsdag 22 en woensdag 23 december
  • Woensdag 30 december
  • Maandag 4 en dinsdag 5 januari 2021

Voor alle dagen geldt dat u de producten tussen 9.00 en 12.00 uur kunt inleveren. Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen.

Wij sorteren alle ingeleverde producten. Het is dus niet zo dat iemand een compleet kerstpakket krijgt. Tijdens de kerstpakkettenactie worden vaak veel luxeproducten ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van het nieuwe jaar. De levensmiddelen waaruit mensen kunnen kiezen worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.

Voedselhulp Nunspeet kent een iets andere werkwijze dan de landelijke Voedselbank, maar door corona kunnen wij deze werkwijze helaas tijdelijk niet meer toepassen. Normaal maken we een soort winkel, waarin de klanten onder begeleiding van een vrijwilliger hun boodschappen kunnen halen. Daarnaast boden we elke week de gelegenheid om een kopje koffie te drinken en een praatje te maken met hun vrijwilligers. In de huidige situatie pakt een vrijwilliger elke week een shopper in met boodschappen en zet deze voor de klant klaar. Hierbij houdt de Voedselhulp uiteraard rekening met de gezinssamenstelling. Het is fijn dat Voedselhulp Nunspeet op deze manier open kon blijven in deze coronacrisis.