Voedselhulp Nunspeet houdt weer de jaarlijkse kerstpakkettenactie

Het is inmiddels een mooie Nunspeetse traditie rond de feestdagen: de kerstpakkettenactie van Voedselhulp Nunspeet. Inwoners en bedrijven uit Nunspeet kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp. Op deze manier ondersteunen ze hun dorpsgenoten die het financieel moeilijk hebben. Doneert u ook (een deel van) uw kerstpakket?

De kerstpakketten of artikelen hieruit kunnen ingeleverd worden vanaf het einde van dit jaar tot het begin van 2023 bij het kerkelijk centrum “De Wheme”  aan de Ds. de Bouterlaan 5, in Nunspeet. Dit kan op de volgende dagen:

  • Woensdag 21 en donderdag 22 december
  • Woensdag 28 en donderdag 29 december
  • Maandag 2 t/m woensdag 4 januari 2023

Voor alle dagen geldt dat u de producten tussen 9.00 en 12.00 uur kunt inleveren. Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen.

De Voedselhulp Nunspeet sorteert alle ingeleverde producten. Het is dus niet zo dat iemand een compleet kerstpakket krijgt. Tijdens de kerstpakkettenactie worden vaak veel luxeproducten ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van het nieuwe jaar. De levensmiddelen waaruit mensen kunnen kiezen worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.

Voedselhulp Nunspeet kent een iets andere werkwijze dan de landelijke Voedselbank. Mensen ontvangen geen kant-en-klaar voedselpakket, maar doen onder begeleiding van een vrijwilliger zelf boodschappen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de gezinssamenstelling. Mensen maken dus zélf keuzes en moeten zélf bedenken wat ze nodig hebben. Deze werkwijze benadrukt de eigen verantwoordelijkheid in plaats van afhankelijkheid en laat mensen in hun waarde.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!