Onze vrijwilligers

Tineke Bostelaar

“Ik ben Tineke, moeder van 2 kinderen die nu allebei naar school gaan. Vorig jaar maart ben ik bij Voedselhulp Nunspeet aan de slag gegaan. Sindsdien help ik 1 à 2 keer in de maand op donderdagochtend om de boodschappentassen in te pakken. Voedsel betekent voor mij de basis van het leven. Als mensen hierin tekortkomen, zegt dit wat over hun achtergrond. Vaak schuilen daar veel meer problemen achter. Sinds ik weet van het bestaan van Voedselhulp Nunspeet heeft dit altijd in mijn achterhoofd gespeeld. Door de Voedselhulp kunnen we mensen de zekerheid bieden dat ze genoeg voedsel hebben.

Ik vind het van grote waarde om voor anderen klaar te staan. Vooral voor mijn medemens die moeite heeft om zich staande te houden in deze maatschappij. Ik zoek altijd naar een manier om hen te helpen. Als ik ruimte heb in mijn leven om me nog meer in te kunnen zetten, zal ik dat zeker willen doen!

Afgelopen jaren waren anders dan normaal. Ik heb nog niet op een “normale” manier bij de Voedselhulp gewerkt, maar ik heb respect voor de flexibiliteit en creativiteit van het team. Zij spelen bijzonder goed in op alle maatregelen! Ik ben erg blij om samen te mogen werken met deze warme en betrokken mensen.”

Teunella Terpstra

“Mijn naam is Teunella Terpstra. Ik ben 44 jaar oud, getrouwd en moeder van drie kinderen. Sinds 2010 wonen wij in Nunspeet. Toen de kinderen naar school gingen, zocht ik iets om me voor in te zetten en om sociale contacten op te doen. Ik sta namelijk graag voor een ander klaar en hou ervan om bezig te zijn.

Via een collega van mijn man kwam het vrijwilligerswerk van Stichting Voedselhulp op mijn pad. Inmiddels draai ik al een jaar of vijf mee in de ochtendploeg. Mijn functie bestaat uit het eerlijk verdelen en klaarzetten van de aangeleverde boodschappen voor de klanten. Daarnaast ben ik ook de contactpersoon binnen onze kerk (CGK Nunspeet).

De Voedselhulp bestaat uit een leuke, interkerkelijke en zeer betrokken groep vrijwilligers. Het is mooi om te zien hoe iedere vrijwilliger zijn of haar eigen taak heeft. Hierbij hebben we gezamenlijk het doel om uiteindelijk een goed gevulde boodschappentas aan te bieden voor de klanten.”

Bertus Slijkhuis

Dag vrijwilligers van Voedselhulp Nunspeet. Ik ben Bertus Slijkhuis, 59 jaar en woon in Elspeet.

Ik ben getrouwd met Gerda en heb drie kinderen, drie schoonzoons en drie kleinkinderen.Binnen de Voedselhulp Nunspeet verzorg ik, samen met Geerlof van Loo, de beoordeling van de ‘nieuwe klanten’ van. Via Coby en Anja ontvangen wij hun financiële gegevens en aan de hand hiervan beoordelen wij of zij voldoen aan de voorwaarden voor ondersteuning.

Dit jaar ben ik 40 jaar in dienst bij de Belastingdienst Apeldoorn. Als auditor controleer ik de interne processen van de Belastingdienst en geef verbeteradviezen. Sinds twee jaar werk ik 32 uur per week en ben daarom in de gelegenheid om me een dag per week in te zetten voor andere (vrijwilligers-)werkzaamheden. Mijn interesse is mensen te ondersteunen bij schuldsanering en het ondersteunen, op orde brengen of organiseren van hun huishoudboekje. Op deze manier ben ik dan ook terecht gekomen bij Voedselhulp Nunspeet.

Ik vind het leuk dat ik door mijn werk bij Voedselhulp Nunspeet een bijdrage kan leveren bij het oplossen van persoonlijke problemen van mensen. Deze mensen zijn vaak, door diverse oorzaken, tijdelijk of structureel niet in staat om hun huishoudboekje rond te krijgen. Voedselhulp Nunspeet ondersteunt ze in de wekelijkse boodschappen, maar kan ook advies geven voor andere (financiële) knelpunten en staat open voor een persoonlijk gesprek. Dat maakt mijn werk hier zo mooi.