Woord van de voorzitter

Beste lezer,

Dubbel getroffen
De kracht van onze organisatie ligt volgens mij hierin: onze vrijwilligers hebben passie voor onze bezoekers en hun nood. Dat gaat veel verder dan we in 2020 hebben gedaan. Toen gaven we hen een pakket met voedselproducten en gingen ze weer naar huis. Nee, het houdt ook in dat we luisteren naar hun behoeftes. Hopelijk kunnen we dit in het volgende jaar weer oppakken.

Wij, in Nunspeet, in heel Nederland en daarbuiten, weten nu inmiddels hoe het is om in grote onvrijheid te leven en om aan allerlei beperkingen gebonden te zijn. Wij willen daar graag uit ontsnappen (en dat lukt soms ook wel), maar onze bezoekers weten pas echt wat het is om in de knel te zitten. Vaak ervaren zij dit al jarenlang vanwege financiële beperkingen en andere zorgen. Nu de coronacrisis al bijna een jaar duurt, worden zij dubbel getroffen. Helaas was het in 2020 niet mogelijk om hen te ontmoeten tijdens een kop koffie, dat maakt het moeilijker om aandacht te hebben voor hun persoonlijke situatie. Dit was en is erg frustrerend voor hen en voor ons.

Onverminderd is dit jaar was moeilijk. Niet alleen voor onze bezoekers, maar ook voor onze vrijwilligers en wie met hen zijn verbonden. Ziekte en verlies gingen ook Voedselhulp Nunspeet niet voorbij. In de afgelopen maand nog verloren wij een trouwe chauffeur aan het coronavirus. Meeleven en bidden voor elkaar en voor onze bezoekers, is het enige wat we kunnen doen.

Solidariteit in Nunspeet

Wij zijn als Voedselhulp erg bemoedigd door de vele acties die er in 2020 zijn gehouden. De betrokkenheid van Nunspeet bij haar inwoners was hartverwarmend. Omdat het door corona lastig was om producten te schenken, hebben particulieren en bedrijven heel veel geld aan ons gegeven. De prognose voor de giften is in 2020 meer dan overtroffen; dank daarvoor! U kunt ervan overtuigd zijn dat deze giften bestemd zijn voor onze bezoekers. Het laatste jaar zijn we voor hen steeds meer producten gaan kopen, waardoor we hen ook verse producten konden leveren.

Dank
Veel dank aan de bezoekers voor het vertrouwen in ons. Dank aan de vrijwilligers voor al jullie inspanningen die jullie onder druk hebben gedaan. Dank aan alle gevers voor alles wat jullie ons ter beschikking hebben gesteld. Dank God die ons in deze druk gezegend heeft met allerlei gaven om uit te delen.

Hoop
We hopen dat we onze bezoekers in 2021 weer ‘normaal’ kunnen ontvangen en dat zij zo onder de druk van hun financiële situatie uit zullen komen.

Ton Brosky

Voorzitter