Voedselhulp Nunspeet houdt weer de jaarlijkse kerstpakkettenactie

Het is inmiddels een mooie Nunspeetse traditie rond de feestdagen: de kerstpakkettenactie van Voedselhulp Nunspeet. Inwoners en bedrijven uit Nunspeet kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp. Op deze manier ondersteunen ze hun dorpsgenoten die het financieel moeilijk hebben. Doneert u ook (een deel van) uw kerstpakket?

De kerstpakketten of artikelen hieruit kunnen ingeleverd worden vanaf het einde van dit jaar tot het begin van 2023 bij het kerkelijk centrum “De Wheme”  aan de Ds. de Bouterlaan 5, in Nunspeet. Dit kan op de volgende dagen:

  • Woensdag 21 en donderdag 22 december
  • Woensdag 28 en donderdag 29 december
  • Maandag 2 t/m woensdag 4 januari 2023

Voor alle dagen geldt dat u de producten tussen 9.00 en 12.00 uur kunt inleveren. Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen.

De Voedselhulp Nunspeet sorteert alle ingeleverde producten. Het is dus niet zo dat iemand een compleet kerstpakket krijgt. Tijdens de kerstpakkettenactie worden vaak veel luxeproducten ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van het nieuwe jaar. De levensmiddelen waaruit mensen kunnen kiezen worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.

Voedselhulp Nunspeet kent een iets andere werkwijze dan de landelijke Voedselbank. Mensen ontvangen geen kant-en-klaar voedselpakket, maar doen onder begeleiding van een vrijwilliger zelf boodschappen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de gezinssamenstelling. Mensen maken dus zélf keuzes en moeten zélf bedenken wat ze nodig hebben. Deze werkwijze benadrukt de eigen verantwoordelijkheid in plaats van afhankelijkheid en laat mensen in hun waarde.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

 

Voedselhulp Nunspeet verruimt criteria voor aanvraag

In navolging van de Voedselbank Nederland verruimt ook de Voedselhulp Nunspeet per direct haar criteria voor de aanvraag van bewoners voor voedselproducten. Dit betekent dat bewoners van Nunspeet eerder in aanmerking komen voor hulp bij levensmiddelen. De kosten van het dagelijks leven zijn zo gestegen dat de jaarlijkse aanpassing van de bedragen niet langer wordt afgewacht. Veel burgers in Nederland en ook in Nunspeet staat het water aan de lippen of staan zelfs “onder water”.

Verruiming van de criteria

Voedselhulp Nunspeet hanteert haar eigen criteria om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor ondersteuning. Die bedragen zijn nu opnieuw vastgesteld. Iemand komt in aanmerking voor hulp van Voedselhulp Nunspeet als hij of zij na aftrek van de vaste lasten en eventuele schulden maximaal €300 overhoudt voor voedsel en kleding. Voor elke extra volwassenen of extra kind komt daar €110 bij op. Woon je samen met je partner en hebben jullie 2 kinderen? Je komt in aanmerking voor hulp van de Voedselhulp als je €630 of minder overhoudt per maand (€300 + €110 + €110 + €110). Lees meer over de bedragen.

Solidariteit in Nunspeet

Voedselhulp Nunspeet kan tot nu toe de aanvragers van een ruime hoeveelheid voedselproducten voorzien. Dit komt voornamelijk dankzij de solidariteit die er in Nunspeet heerst. Nunspeters dragen zowel financieel als met producten bij. Dit is een grote steun voor de Voedselhulp. Ook met de verwachte stijgende vraag rekent Voedselhulp op de hulp uit de hele samenleving van Nunspeet.

Jaarverslag 2021

2021 was voor een gek jaar, ook voor Voedselhulp Nunspeet. De druk op onze samenleving bleef groot en ook corona speelde nog een grote rol. Toch gebeurden er ook mooie dingen: we ontvingen vanuit verschillende kanten hulp én we vierden ons 10-jarig bestaan.

Ook voor 2022 hebben we weer doelen opgesteld. We kunnen eindelijk onze deuren weer fysiek openstellen voor onze klanten. Zo kunnen we hen weer verwelkomen met een kop koffie en gesprek. Daarnaast willen we meer en betere werk- en opslagruimte realiseren. Lees alles over 2021 en de plannen voor 2022 in het jaarverslag.

~ Ton Brosky

Bekijk het jaarverslag 2021

Jaarverslag 2020

2020 was een bijzonder jaar, ook voor Voedselhulp Nunspeet. We moesten flexibel en creatief zijn, maar daarbij ook onze cliënten in het oog houden. Benieuwd wat wij in 2020 bereikt hebben? Lees het in ons jaarverslag! Klik op onderstaande afbeeldingen om meer te lezen over het onderwerp.

Liever direct de ‘papieren’ versie lezen? Bekijk hem hier.

Lees meer uit het jaarverslag over…