Open huis – 30 september 2023

Kom kijken!! Wist u dat Voedselhulp Nunspeet bijna 12,5 jaar bestaat? Er is in deze tijd veel gebeurd. Zo zijn we afgelopen maart verhuisd naar onze nieuwe locatie aan Hullerweg 107b.

We laten u onze nieuwe locatie graag zien en vertellen daarbij hoe we bij Voedselhulp Nunspeet werken. U kunt rondkijken en we laten u ervaren hoe het is om met weinig geld de week door te komen.

Vanaf 10.00 – 13.00 uur ontvangen we u met een kopje koffie, thee, fris met een hapje erbij. Iedereen is van harte welkom!

Voedselhulp Nunspeet verruimt criteria voor aanvraag

In navolging van de Voedselbank Nederland verruimt ook de Voedselhulp Nunspeet per direct haar criteria voor de aanvraag van bewoners voor voedselproducten. Dit betekent dat bewoners van Nunspeet eerder in aanmerking komen voor hulp bij levensmiddelen. De kosten van het dagelijks leven zijn zo gestegen dat de jaarlijkse aanpassing van de bedragen niet langer wordt afgewacht. Veel burgers in Nederland en ook in Nunspeet staat het water aan de lippen of staan zelfs “onder water”.

Verruiming van de criteria

Voedselhulp Nunspeet hanteert haar eigen criteria om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor ondersteuning. Die bedragen zijn nu opnieuw vastgesteld. Iemand komt in aanmerking voor hulp van Voedselhulp Nunspeet als hij of zij na aftrek van de vaste lasten en eventuele schulden maximaal €300 overhoudt voor voedsel en kleding. Voor elke extra volwassenen of extra kind komt daar €110 bij op. Woon je samen met je partner en hebben jullie 2 kinderen? Je komt in aanmerking voor hulp van de Voedselhulp als je €630 of minder overhoudt per maand (€300 + €110 + €110 + €110). Lees meer over de bedragen.

Solidariteit in Nunspeet

Voedselhulp Nunspeet kan tot nu toe de aanvragers van een ruime hoeveelheid voedselproducten voorzien. Dit komt voornamelijk dankzij de solidariteit die er in Nunspeet heerst. Nunspeters dragen zowel financieel als met producten bij. Dit is een grote steun voor de Voedselhulp. Ook met de verwachte stijgende vraag rekent Voedselhulp op de hulp uit de hele samenleving van Nunspeet.

Jaarverslag 2021

2021 was voor een gek jaar, ook voor Voedselhulp Nunspeet. De druk op onze samenleving bleef groot en ook corona speelde nog een grote rol. Toch gebeurden er ook mooie dingen: we ontvingen vanuit verschillende kanten hulp én we vierden ons 10-jarig bestaan.

Ook voor 2022 hebben we weer doelen opgesteld. We kunnen eindelijk onze deuren weer fysiek openstellen voor onze klanten. Zo kunnen we hen weer verwelkomen met een kop koffie en gesprek. Daarnaast willen we meer en betere werk- en opslagruimte realiseren. Lees alles over 2021 en de plannen voor 2022 in het jaarverslag.

~ Ton Brosky

Bekijk het jaarverslag 2021

Jaarverslag 2020

2020 was een bijzonder jaar, ook voor Voedselhulp Nunspeet. We moesten flexibel en creatief zijn, maar daarbij ook onze cliënten in het oog houden. Benieuwd wat wij in 2020 bereikt hebben? Lees het in ons jaarverslag! Klik op onderstaande afbeeldingen om meer te lezen over het onderwerp.

Liever direct de ‘papieren’ versie lezen? Bekijk hem hier.

Lees meer uit het jaarverslag over…