Jaarlijkse kerstpakkettenactie 2021

Het is inmiddels een mooie Nunspeetse traditie rond de feestdagen: de kerstpakkettenactie van Voedselhulp Nunspeet. Inwoners en bedrijven uit Nunspeet kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp. Op deze manier ondersteunen ze hun dorpsgenoten die het financieel moeilijk hebben.

De kerstpakketten of artikelen hieruit kunnen ingeleverd worden vanaf het einde van dit jaar tot het begin van 2022 bij De Wheme aan de Ds. de Bouterlaan in Nunspeet. Dit kan op de volgende dagen:

  • Woensdag 22 en donderdag 23 december.
  • Woensdag 29 en donderdag 30 december.
  • Maandag 3 t/m woensdag 5 januari.

Voor alle dagen geldt dat u de producten tussen 9.00 en 12.00 uur kunt inleveren. Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen. Lukt het niet om uw pakket op deze dagen te brengen, dan kunt u contact met ons opnemen, zodat we kunnen zoeken naar een oplossing (mail: info@voedselhulpnunspeet of bel: 06-42274735.

De Voedselhulp Nunspeet sorteert alle ingeleverde producten. Tijdens de kerstpakkettenactie worden vaak veel luxeproducten ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van het nieuwe jaar. De pakketten worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.

Namens onze cliënten, hartelijk dank!

Jaarverslag 2020

2020 was een bijzonder jaar, ook voor Voedselhulp Nunspeet. We moesten flexibel en creatief zijn, maar daarbij ook onze cliënten in het oog houden. Benieuwd wat wij in 2020 bereikt hebben? Lees het in ons jaarverslag! Klik op onderstaande afbeeldingen om meer te lezen over het onderwerp.

Liever direct de ‘papieren’ versie lezen? Bekijk hem hier.

Lees meer uit het jaarverslag over…

Aangepaste uitgifte rondom feestdagen

Donderdag 24 december is er gewoon een uitgifte tussen 13.30 en 14.00 uur! Houd er rekening mee dat je meer voedsel meekrijgt dan je gewend bent.

Let op! Omdat oudejaarsdag op een donderdag valt schuift de pakketuitgifte op naar woensdag 30 december tussen 13.30 en 14.00 uur. Ook op deze uitgifte is het klantenreglement van toepassing. Wil je geen pakket ontvangen, dan kun je je afbeelden tot uiterlijk 30 december 11.00 uur. Geen afmelding zien we als afwezigheid zonder kennisgeving.

Kerstpakkettenactie 2020/2021

Het is inmiddels een mooie Nunspeetse traditie rond de feestdagen: de kerstpakkettenactie van Voedselhulp Nunspeet. Inwoners en bedrijven uit Nunspeet kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp. Op deze manier ondersteunen ze hun dorpsgenoten die het financieel moeilijk hebben.

De kerstpakketten of artikelen hieruit kunnen ingeleverd worden vanaf het einde van dit jaar tot het begin van 2021 bij De Wheme aan de Ds. de Bouterlaan in Nunspeet. Dit kan op de volgende dagen:

  • Vrijdag 18 december
  • Dinsdag 22 en woensdag 23 december
  • Woensdag 30 december
  • Maandag 4 en dinsdag 5 januari 2021

Voor alle dagen geldt dat u de producten tussen 9.00 en 12.00 uur kunt inleveren. Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen.

Wij sorteren alle ingeleverde producten. Het is dus niet zo dat iemand een compleet kerstpakket krijgt. Tijdens de kerstpakkettenactie worden vaak veel luxeproducten ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van het nieuwe jaar. De levensmiddelen waaruit mensen kunnen kiezen worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.

Voedselhulp Nunspeet kent een iets andere werkwijze dan de landelijke Voedselbank, maar door corona kunnen wij deze werkwijze helaas tijdelijk niet meer toepassen. Normaal maken we een soort winkel, waarin de klanten onder begeleiding van een vrijwilliger hun boodschappen kunnen halen. Daarnaast boden we elke week de gelegenheid om een kopje koffie te drinken en een praatje te maken met hun vrijwilligers. In de huidige situatie pakt een vrijwilliger elke week een shopper in met boodschappen en zet deze voor de klant klaar. Hierbij houdt de Voedselhulp uiteraard rekening met de gezinssamenstelling. Het is fijn dat Voedselhulp Nunspeet op deze manier open kon blijven in deze coronacrisis.

Update | Coronavirus

Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep. Veel voedselhulpen hebben het zwaar. Er is een tekort aan pakketten en medewerkers, terwijl het aantal cliënten juist stijgt. De impact van het virus op de Voedselhulp Nunspeet verandert dagelijks. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van alles wat er op dit moment speelt rondom het coronavirus bij de Voedselhulp Nunspeet.

Is er nog een pakketuitgifte?

Ja, Voedselhulp Nunspeet deelt nog steeds elke donderdag pakketten uit. Tijdens de crisis doen we dit tussen 13:30 uur en 14:00 uur. U krijgt uw pakket mee in een boodschappentas met een uniek nummer. Deze tassen neemt u de week erna weer mee terug, zodat we deze opnieuw kunnen gebruiken.

We vragen u om tijdens de pakketuitgifte buiten te wachten totdat u aan de beurt bent. Houd daarbij voldoende afstand van de mensen om u heen.

Bent u verhouden, hebt u keelpijn of voelt u zich ziek? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer of via de mail. We bedenken dan samen een oplossing, zodat u toch uw boodschappenpakket kan krijgen.

Kunt u door de impact van het coronavirus om financiële redenen geen boodschappen meer doen? Neem dan ook contact met ons op via ons e-mailadres.

Hebben jullie nog genoeg vrijwilligers?

Ja, op dit moment hebben we nog genoeg vrijwilligers. Daarnaast hebben diverse mensen zich gemeld als extra vrijwilligers. Voor al deze extra vrijwilligers hebben we een reservelijst aangelegd. Maar de coronacrisis lijkt nog langere tijd aan te houden. Wij hopen daarom dat we voor een langere tijd beroep op u mogen doen. Voor de meest actuele stand van zaken kunt u onze Facebookpagina in de gaten houden. Wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op via ons e-mailadres

Kerstpakkettenactie 2019/2020

Het is inmiddels een mooie Nunspeetse traditie aan het einde van het jaar: de kerstpakkettenactie van Voedselhulp Nunspeet. Inwoners van Nunspeet en Nunspeetse bedrijven kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp en zo dorpsgenoten in financiële nood ondersteunen.

De kerstpakketten of artikelen daaruit kunnen aan het einde van dit jaar en het begin van 2020 ingeleverd worden bij De Wheme aan de Ds. de Bouterlaan in Nunspeet:
• woensdag 18 en donderdag 19 december
• maandag 23 en dinsdag 24 december
• donderdag 2 en vrijdag 3 januari
Voor alle dagen geldt: tussen 9.00 en 12.00 uur. Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen.

Alle ingeleverde producten worden door Voedselhulp Nunspeet gesorteerd. Het is dus niet zo dat iemand een compleet kerstpakket krijgt. Voedselhulp Nunspeet kent namelijk een iets andere werkwijze dan de landelijke voedselbank. Mensen ontvangen geen kant-en-klaar voedselpakket, maar doen onder begeleiding van een vrijwilliger zelf boodschappen. Uiteraard wordt er hierbij rekening gehouden met de gezinssamenstelling. Mensen maken dus zélf keuzes en moeten zélf bedenken wat ze nodig hebben. Deze werkwijze benadrukt de eigen verantwoordelijkheid in plaats van afhankelijkheid, en laat mensen in hun waarde.
Tijdens de kerstpakkettenactie worden veel luxeartikelen ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van het nieuwe jaar. De levensmiddelen waaruit de mensen kunnen kiezen, worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.

Doe mee met de kerstpakkettenactie 2018/2019

Voedselhulp Nunspeet zamelt aan het einde van het jaar en aan het begin van 2019 weer kerstpakketten in. Inwoners van Nunspeet en Nunspeetse bedrijven kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp en zo dorpsgenoten in financiële nood ondersteunen.

De kerstpakketten kunnen ingeleverd worden bij De Wheme aan de Ds. de Bouterlaan in Nunspeet op:
• dinsdag 19 tot en met donderdag 20 december
• donderdag 27 december
• woensdag 2 en donderdag 3 januari
Voor alle dagen geldt: tussen 9.00 en 12.00 uur. Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen.

De ingeleverde producten worden door Voedselhulp Nunspeet gesorteerd. Het is dus niet zo dat iemand een compleet kerstpakket krijgt. Voedselhulp Nunspeet kent namelijk een iets andere werkwijze dan de landelijke voedselbank. Mensen ontvangen geen kant-en-klaar voedselpakket, maar doen onder begeleiding van een vrijwilliger zelf boodschappen. Uiteraard wordt er hierbij rekening gehouden met de gezinssamenstelling. Mensen maken dus zélf keuzes en moeten zélf bedenken wat ze nodig hebben. Deze werkwijze benadrukt de eigen verantwoordelijkheid in plaats van afhankelijkheid, en laat mensen in hun waarde.
Tijdens de kerstpakkettenactie worden veel luxeartikelen ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van het nieuwe jaar. De levensmiddelen waaruit de mensen kunnen kiezen, worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.

Verrassing na NLdoet

Na NLdoet, de grote landelijke vrijwilligersactie, is Voedselhulp Nunspeet door leerlingen van Nuborg College Veluvine verrast met vijf dozen vol houdbare producten en fruit. De leerlingen hebben met een team van Het Venster tijdens NLdoet het ruilspel ‘Voor een appel en een ei’ gedaan. De opgehaalde producten besloten ze te schenken aan de Voedselhulp. Coördinatoren Coby en Janet hebben de dozen bij Het Venster in ontvangst mogen nemen. We zijn heel blij met de inzet van de leerlingen en Het Venster!

Geslaagde actie voor kinderen van VHN

Van half november tot half december is er op www.voorjebuurt.nl/allekindereneencadeau gecrowdfund voor de actie ‘Alle kinderen in Nunspeet een cadeau met kerst!’. Deze campagne was bedoeld voor de kinderen die deze maand samen met hun familie aangewezen zijn op hulp van de Voedselhulp Nunspeet. Het resultaat was prachtig! Lees het verhaal in Nunspeet Huis aan huis:
https://www.nunspeethuisaanhuis.nl/nieuws/algemeen/320553/geslaagde-crowdfundingcampagne-

Nieuwe Transporter

Voedselhulp Nunspeet heeft een nieuwe Transporter kunnen aanschaffen dankzij giften van Tafelronde 156 Nunspeet, Hervormd Nunspeet en het landelijke Oranjefonds. Met deze auto kunnen de chauffeurs van Voedselhulp nog beter en praktischer hun werk doen.

Het begon allemaal met de Tafelronde, die een grote gift verwachtte uit de opbrengst van het georganiseerde Oktoberfest en hiermee graag een project binnen Voedselhulp Nunspeet wilde steunen. Omdat de oude Transporter over niet al te lange tijd moest worden afgeschreven en een ruimere auto praktischer zou zijn, heeft het bestuur van Voedselhulp Nunspeet dit project voorgesteld. Met de gift van de Tafelronde en andere grote giften vanuit de Heleboeldag van Hervormd Nunspeet en het Oranjefonds kon uiteindelijk de nieuwe Transporter aangeschaft worden.

Ton Brosky, voorzitter van Voedselhulp Nunspeet: “We zijn zeer blij met deze Transporter en de geweldige giften die de aanschaf mogelijk hebben gemaakt. Door de ruimere auto hoeven onze chauffeurs minder vaak heen en weer te rijden. Het meeleven met Voedselhulp Nunspeet en de noden van onze klanten is hartverwarmend. Ook buiten de giften voor deze Transporter willen we gulle gevers hartelijk bedanken. Jullie maken het mogelijk dat wij zoveel mensen zo goed kunnen helpen.”